logo

Kérj árajánlatot tőlünk klímaszerelésre.

Teljes név (kötelező)

Email cím: (kötelező)

Tárgy

Üzenet

info@klimarton.hu
+36 20 538 7798

Klímatelepítés menete

Klímatelepítés menete

A klímatelepítés menete

A klímatelepítést mindenek előtt egy helyszíni felmérés előzi meg, ahol a megrendelővel közösen kiválasztjuk a legmegfelelőbb klímaberendezést és megtervezzük a készülék konkrét helyét. Így pontos képet kapunk arról is, hogy mennyi anyag szükséges a klímatelepítés elvégzéséhez, ezáltal meg tudjuk határozni előre a munkadíjat és anyagköltséget.

Először a klíma kültéri és beltéri egységek helyének pontos meghatározása történik, erre általában már a felmérés alkalmával sor kerül. Fontos, hogy elsőként történjen a hely kiválasztása, mert a vezetékek is ennek alapján kerülnek kialakításra. A terület kijelölése után a kültéri és beltéri egységek közti összekötést szolgáló vezetékek és csövek helyének kialakítása következik, illetve az ehhez szükséges átvezető furatok kivitelezése. A csövek elvezetéséhez a legegyszerűbb módszer, ha kábelcsatornába rejtjük őket, így viszont látni fogjuk a falon. A vezetékek azonban falba is véshetők, ezáltal láthatatlanná válik számunkra és esztétikusabb is. Ez a módszer azonban költségesebb és nagyobb bontási munkálatokkal is jár, ami után még a helyreállító teendőket is el kell végezni. Újonnan épülő házaknál vagy lakásfelújításkor praktikusabb megoldás lehet. Kiépítjük tehát a csővezetéket, ami vegytiszta, szigetelt rézcső párral történik.

Ezzel egy időben történik a furatok kialakítása, amin keresztül a csöveket vezetjük el. Majd felszereljük a beltéri egység tartó alaplemezét, illetve a kültéri egységet tartó rezgéscsillapított fali konzolját is.
Következő lépés a kondenzvíz elvezetése, ahol egy cső segítségével, gravitációs irányba csöpög a víz a szabadba. Amennyiben ez nem megoldható, úgy cseppvíz szivattyú beépítése szükséges. Miután ezzel elkészültünk, kiépítjük az elektromos betáplálást, ami lehet egy előre kiépített konnektor, vagy szakaszoló kapcsoló.

A klímatelepítés következő szakasza a beltéri és kültéri egységek falra rögzítése, a kültéri a szabadban, a beltéri pedig a hűteni kívánt szobába. Amint a készülékeket felszereltük, elkészült a csővezetékek kiépítése is, akkor kötjük össze a kábeleket és csöveket, majd a csővezetéket vákuumoljuk, illetve ha szükséges feltöltjük a hűtőközeget. Még nem használt kültéri készülék már tartalmazza a megfelelő mennyiségű hűtőközeget, de ha hosszabb a csőszakasz, úgy nem árt még rátölteni. Ezután elektromosan összekötjük a két (vagy több) egységet, bekötjük az elektromos ellátást biztosító vezetékeket.

Miután mindennel elkészültünk, rendben zajlott a klímatelepítés, elindíthatjuk a készüléket. Ellenőrizzük a működést nyomásmérő műszerrel, hogy nagy terhelés esetén is megfelelő legyen a teljesítmény. Utána következik a próbaüzemelés, nyomáspróbát végzünk és ellenőrizzük nem szivárog-e valahol.

A klímatelepítés végeztével tájékoztatjuk a megrendelőt a klímakészülék szakszerű használatáról, a távirányító működéséről, illetve felhívjuk figyelmét az éves klímakarbantartás szükségességéről. Mindezek után feltakarítunk magunk után. Mivel speciális szerszámokat és porszívót is használunk a munka során, így a klímaszerelés minimális kosszal jár.

Klímatelepítés Budapest és környéke.

 

Klímaszerelés Csepel, klímaszerelés Erzsébet, klímaszerelés Kispest, klímaszerelés Budafok, klímaszerelés Soroksár, klímaszerelés Szigetszentmiklós, klímaszerelés Halásztelek, klímaszerelés Tököl, klímaszerelés Szigethalom, klímaszerelés Budaörs, klímaszerelés Diósd, klímaszerelés Érd, klímaszerelés Dunaharaszti

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, hívja a +36 20 538 7798 –as telefonszámot, vagy írjon üzenetet nekünk.

user-gravatar
klimarton
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website