logo

Kérj árajánlatot tőlünk klímaszerelésre.

Teljes név (kötelező)

Email cím: (kötelező)

Tárgy

Üzenet

info@klimarton.hu
+36 20 538 7798
 

Klíma

Inverteres split klíma

A split légkondícionáló berendezés a legelterjedtebb és egyben legegyszerűbb készülék a klímatechnikai megoldások körében, hiszen egy darab beltéri és egy darab kültéri egységből áll.  Ennek köszönhetően a legegyszerűbb és leggyorsabb a szerelése. Ezen belül is az inverteres split klíma napjaink legnépszerűbb technológiája.  Az inverter lényegében egy elektromos eszköz,  ami a klíma kompresszor fordulatszámát a kívánt hűtési vagy fűtési hő terheléséhez, hőigényéhez igazítja. Az inverteres klíma előnye a hagyományos on-off-os klímával szemben, hogy jóval kevesebb áramot fogyaszt, illetve csendesebb működést tesz lehetővé. A halk működés miatt akár este is használhatjuk a készüléket.  Nem utolsó sorban az inverteres klíma átmeneti időben, tavasszal-ősszel, fűtési üzemmódban háromszor annyi meleget képes előállítani ugyanannyi áramfogyasztás mellett, mint egy elektomos hősugárzó.  Ezért leginkább közkedvelt előfordulási helye lakossági területen, irodában, üzlet helyiségben.

inverteres
inverteres

Kazettás klíma

A kazettás klíma a split klíma beépíthető ill. álmennyezetbe építhető változata. Kialakításának köszönhetően szinte semmi nem látszik a beltéri egységből, rásimul a mennyezetre. A négyutas kifújásának köszönhetően,

Légcsatornázható klíma

A légcsatornázható klíma egy teljesen beépíthető, elrejthető változat. A beltéri készülékből semmit sem lehet érzékelni. Azonban ez a rendszer komplikáltabb, mint a kazettás klíma. Itt a kültéri és beltéri készülék összekapcsolásával még nincs kész a rendszer. Különböző légtechnikai segédanyagok (légcsatornák, pillangó szelepek, különböző idomok, szűrő dobozok, befúvó szelepek,rácsok ill. elszívó szelepek, rácsok) használata szükséges. A rendszer előnye, hogy egyszerre akár egy beltéri egységgel is több helyiséget tudunk hűteni vagy fűteni. Ezért is ajánlott nagy irodaházak, ipari létesítmények, de még akár családi házak hűtésére is.

inverteres
inverteres

Parapet klíma

A parapet klíma a split klímák azon változata, amelyet szinte bárhol el lehet helyezni a padlótól a plafonig. Elektromos radiátorhoz hasonló formája mindenhol jól mutat. Előnye, hogy sokszor könnyebb szerelni, csendes a működése, teljesítményének széles a választéka. Hátránya viszont, hogy a legolcsóbb készülék is drágább, mint egy hagyományos split klíma, sőt még a beltéri mérete is nagyobb. Ezért is ajánlott nagyobb irodaházak, éttermek és üzlethelyiségek részére, de a kisebb teljesítményű gépek akár lakossági célra is alkalmasak.

Mobil klíma

A mobil klíma, a nevéből is adódóan egy olyan készülék, aminek a helyzetét bármikor változtatni tudjuk. Annyi dolgunk van csak vele, hogy a meleg levegőt kivezezessük a szabadba egy 100-150-es flexibilis csövön. Előnye, hogy a vásárlást követően azonnal tudjuk használni, lakáson belül oda helyezhetjük, ahol éppen tartozkodunk. Hátránya, viszont hogy hangos és a kondenzvizet is üríteni kell, ráadásul a hatásfoka is rosszabb, mint egy split készüléké.

inverteres