logo

Kérj árajánlatot tőlünk klímaszerelésre.

Teljes név (kötelező)

Email cím: (kötelező)

Tárgy

Üzenet

info@klimarton.hu
+36 20 538 7798

Klíma típusok bemutatása

Klíma típusok bemutatása

A klíma típusok közül az emberek többsége az oldalfali split klímát ismeri, mivel ennek a legelterjedtebb a kialakítása. Mindazonáltal ennél több fajta klíma típus létezik, kielégítve ezzel minden speciális igényt. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni a különféle klíma típusok között, hogy a számunkra legideálisabb légkondicionáló berendezést válasszuk ki.

Klíma típusok

 

Monoblokk klíma

 

Ennek a típusnak a sajátossága, hogy nincs beltéri és kültéri egység, egyetlen doboz alkalmas a hűtési és fűtési feladatok ellátására. Ilyenek például: ablak klíma, mobilklíma. Használatuk olyan helyre javasolt, ahol más kivitelezési megoldás nem lehetséges.

 

  • Ablakklíma: egy kompakt kivitelezésű klímaberendezés, egyetlen egységből áll, mely tartalmazza a működéshez szükséges valamennyi tartozékot. A nevéből adódóan elsősorban az ablakszerkezetbe szokták beépíteni. Az ablakklíma beszerelése aránylag egyszerű, azonban telepítéséhez több szakemberre is szükség lehet, mint üveges, vagy asztalos. A beszerelés után csupán az elektromos hálózatra kell rácsatlakoztatni a légkondicionálót és már üzemel is a berendezés.

 

  • Mobilklíma: nevéből is következik, hogy nem helyhez kötött a készülék, kerekei segítségével helyezhető át könnyedén egy másik helyiségbe. A légkondicionálók között a legegyszerűbb és egyben a leggyorsabban telepíthető klímaberendezés, itt még szakember bevonása sem szükséges. A mobilklíma háromféle módon alakítható ki: egy gégecsővel, két gégecsővel, vagy split kivitelben.

 

Split klímaberendezés, vagy más néven osztott klímaberendezés

 

A split klímaberendezés egy olyan osztott rendszerű légkondicionáló berendezés, amely egy különálló kültéri egységből, illetve egy vagy több különálló beltéri egységből áll. Ahhoz, hogy a berendezések működjenek, a két egységet össze kell kötni elektromos vezetékkel és rézcsővel. A kültéri, illetve a beltéri készülék ugyanis külön-külön önállóan nem működnek.

A split klímának több fajta típusa létezik, attól függően, hogy miként helyezzük el őket. Lényegi különbség nincs közöttük működésük tekintetében, beltéri egységeik megjelenésében térnek csak el. Ezek a légkondicionálók minden területen alkalmasak, legyen az fűtési vagy hűtési feladatok elvégzése. Ajánlott felhasználási területek: lakások, üzlethelyiségek, irodák.

Kivitelük szerint az alábbi típusokat különböztetjük meg:

 

  • Oldalfali split klíma: ez a leginkább elterjedt és legismertebb légkondicionáló berendezés. Általában egy beltéri és egy kültéri egységből állnak, melyeket szigetelt rézcső pár és kommunikációs kábel köt össze. Kialakítható egy kültéri egység mellé több beltéri készülék is, ezeket nevezzük duál (két darab beltéri egység), triál (három darab beltéri egység), illetve multi klíma berendezésnek (négy vagy több beltéri egység).

 

  • Mennyezeti klímaberendezés/Parapet klíma: olyan esetekben alkalmazzuk, mikor nincs lehetőség oldalfali felületre helyezni a beltéri egységet. Elhelyezhető ablak alá, vagy a mennyezeten is.

 

  • Kazettás split klíma: ennek a típusnak a beltéri egységét álmennyezetbe lehet építeni, így abból szinte alig látszik valami, illetve kevés helyet foglal el a térből. Nagy terek egyenletes klimatizálására alkalmas légkondicionáló berendezés.

 

  • Légcsatornázható klíma: ebben az esetben a beltéri egység teljesen rejtve van, egyedül a levegő beáramlásának és elvszívásának kell megoldani az elhelyezését. Egyetlen beltéri egységgel több helyiségbe is szállíthatunk levegőt a légcsatornás klímaberendezés segítségével.

 

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, hívja a +36 20 538 7798 –as telefonszámot, vagy írjon üzenetet nekünk.

user-gravatar
klimarton
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website